<$BlogRSDUrl$>

úterý, dubna 08, 2008

Kapela Lykke til zahraje se slovenskými hvězdami 

Tisková zpráva

Ve společnosti známých slovenských kapel zahraje cross-popová skupina Lykke til ve středu 16. dubna v Bratislavě. Na benefičním koncertě u příležitosti 10. výročí založení Klubu detskej nádeje, který přispívá ke zlepšení života dlouhodobě hospitalizovaných dětí, vystoupí coby jediný český zástupce po boku oblíbené ska-rockové kapely Polemic, vítězů Coca-Cola popstar Vetroplachu, pop-beatového Tučnolistu a vítěze soutěže Slovensko hľadá Superstar 2 Petera Cmorika. Původní tvorbu mělnické formace uslyší publikum v sále bratislavského Parku kultury a oddychu, kde bude večer od 19 hodin moderovat současná nejúspěšnější slovenská moderátorka Adela Banášová. Vstup na benefiční koncert je volný. Víc informací o koncertě na www.kdn.sk a www.bkis.sk.
"Pro nemocné děti, kterým pomáhá Klub dětskej náděje, jsme už jednou hráli. Bylo to loni před Vánoci v bratislavské kramárské nemocnici. Naše písně se dětem i pořadatelům líbily, a tak nás pozvali i na velkou dubnovou akci. Jsme samozřejmě moc rádi," řekl Kamil Blažek z kapely Lykke til.
Skupina se na jaře představí ještě například 17. května na festivalu Out of Home na pražském ostrově Štvanice v Praze, kde se návštěvníci mohou těšit na britské Fun da Mental, české Lenku Dusilovou, Gipsy.cz, South Paw, Eggnoise a mnoho dalších.

Program koncertu v PKO Bratislava 16. dubna:
19:15 Peter Cmorik - 1. místo Slovensko hľadá Superstar II
19:35 Lykke til (CZ) - mělnická cross-popová skupina
20:35 Polemic - úspěšná ska-rocková slovenská skupina
21:30 Vetroplach - vítězové Coca-Cola popstar hrající pop-rock
22:25 Tučnolist - festivalová kapela hrající "post-pop beat"

Kapela Lykke til vznikla před čtyřmi lety v Mělníku. Ve své tvorbě označované jako cross-pop spojuje vlivy funky, swingu, ska a reggae umístěné na pop-rockovém rozhraní. Charakteristický zvuk jejím písním dává saxofon Jakuba Laxy a zpěv Ondřeje Tichoty. Rytmickou sekci tvoří bratři Šenfeldovi, baskytarista Ondřej a bubeník Radek. Na kytary hrají Kamil Blažek a Ondřej Vařil, jediný mimomělnický člen skupiny. Všestrannost jednotlivých členů s pestrou paletou jejich zájmů a aktivit dovolila od roku 2004 nahrát dvě demo cd a letošní nosič s ústředními písněmi festivalu Klíč 2008. Lykke til znamená norsky hodně štěstí.


Comments: Okomentovat

This page is powered by Blogger. Isn't yours?