<$BlogRSDUrl$>

pátek, srpna 17, 2007

Víděň, město obrazových zázraků? 

Stavil jsem se ve Vídni. A taky v Lublani. Obrázky z Lublaně snad příště, páč jsem tam měl většinou vybitou baterii, a tak fotila Nataša, nebo vůbec nikdo. Tak pár fotek z Vídně. (apropos, zas tak úžasný město to není, co tam mají jakože hezkýho, tak je děsně pompézní - to z toho, jak Habsburkové ukazovali, že na to maj... a to nějak nemám rád. ale jinak jsem si to město začínal oblibovat, až jsem si ho skoro oblíbil hodně... skoro, protože než to stihlo být úplně, tak jsem odjel).

Ty první dvě fotky nejsou zrcadlově otočený a upravený ve fotošopu:) To takhle stojí naproti sobě.

Maruška Terezuška a její poddaní, kterých je v sousoší celkem dost. A tak si říkám, že museli hodně tlačit na to, aby právě oni zůstali zvěčněni v kameni.






Výstava věnovaná dějinám pohostinství ve Vídni a tři LCD obrazovky s obrazem plným řízků - aneb video o tom, jak jdou na maso ve třech různých víděňských restauracích. A tohle - že by to byl Tádžmahááál?



A parádní baráček od architekta Hundertwassera (nene, není to žádnej unterwasserman, ale poctivý jezeďák z Hoštic!). Opravdu netradiční, nápadité, barevné, příjemné, energiipředávající a dovnitř se nesmící, ačkoli tam jsou chodby s nerovnými, anóbrž s vlnitými podlahami.




Ano, a to je bydliště Edith (ta s brýlemi), Klosterneuberg, asi 20 minut autem od centra Vídně. Náměstíčko, kde bývají trhy a taky letní kino po celé léto. A ta věž je skoro jako ta mělnická. A Kaarina objevila tuhle zachovalou čistírnu. Opravdu pěkný obrázek.

Náš Béďa má desku v dlažbě slávy ve vestibulu nejnehostinější vídeňské stanice metra - jmenuje se po nějakým Karlovi (na Gotta bych nesázel, protože vedle je Karlskirche). Plno bezdomovců, feťáků, lidí nabízejících fet a podpobně. Opravdu vhodné umístění.


A to už je loučení při pohledu z autobusu Student Agency, včetně Liuka z Francie, kamaráda holek, který v Jyväskylä na tři týdny navštívil svého kamaráda Antoana, který na druhou polovinu srpna zajistil asi 12ti dalším kamarádům erasmákům brigádu na vinicích kdesi ve Francii. No, a co k tomu loučení... Snad tedy na viděnou.


Comments:
Jee no vypada to dobre, chystame se tam s Frantiskem na Vanocni vylet. Kde ze byly ty rizky..?;)
 
Myslím,že řízků je plná Vídeň :)
 
Okomentovat

This page is powered by Blogger. Isn't yours?