<$BlogRSDUrl$>

úterý, března 27, 2007

Máchovka v novinách! 

Takže se to stalo. Černá skvrna města, Máchova ulice (jéé, jak to k tomuhle krásnýmu jménu ulice nejde), se dostala do novin. Krom toho, co jsem popsal níže v jednom z předchozích příspěvků, článek praví:
Lidé z Máchovy ulice navrhují městu i řešení: "Na jaře letošního roku by místo dalšího záplatování měli asi patnáct čísel povrchu odebrat, abychom se zbavili hlíny vymleté z děr, a udělat u nás povrch alespoň z asfaltové drti." Jaroslav Havel umístil do každé z děr na pětačtyřicet metrů dlouhé části Máchovy ulice červený praporek. Dohromady jich tam bylo 80! Rekonstrukce ani opravy většího rozsahu v letošním roce Máchovu ulici nečekají. Podle Lubora Byzova z mělnického odboru správy majetku a služeb zastupitelé města nechtějí investovat do zásadních oprav vozovek v ulicích, které čeká stavba kanalizace. "Mělník má na opravy silnic asi desetinu částky, kterou by potřebovalo," odhadl možnosti města Byzov. Nezpevněný povrch zřejmě v rozbité ulici na Blatech ještě nejméně rok zůstane. Evropskou dotaci na nákladnou stavbu kanalizace město loni nezískalo, v letošním roce se o ni sice opět uchází, verdikt ale zatím nepadl.
Mělnický deník, 27. 3. 2007

Že se nedočká minimálně rok? Už čeká čtvrtým rokem. A že se čeká na peníze na kanalizaci? Se může klidně stát, že se bude ještě chvíli čekat. A jak se tak dříve mluvilo a mluvilo z města k nám, mělo se snad začít někdy v roce 2011? Nebo tak? Pokud se dostane dotace a začne se příští rok, pak to bude fajn. Ale nějak tomu nevěřím. Bude to tak, že Máchovka rozhodně nebude jedna z prvních ulic na řadě, to si dnes asi můžeme otevřeně říct. Takže pokud tedy má Máchova ulice čekat na zpevněný povrch až do kanalizace, tak to si ještě pěkně dlouho počká a nám ještě šeredně dlouho poteče z ulice do baráku. Skvělé vyhlídky! Nechceme zpevněný povrch, ale právě to ztažení stávajícího povrchu o 15 centimetrů, jak o něj žádal náš táta v posledních třech letech a jež mu bylo na setkání vedení města s občany dokonce slíbeno na rok 2006 (viz. jedno z posledních čísel Tepu regionu v roce 2005, článek Jaromíra Tůmy na titulní straně vlevo dole - žel elektronická verze týdeníku na internetu už není). Stáhnout se nevyhovující povrch může už teď. Taky si nemyslím, že jde o zásadní opravu vozovky. Jde o provizorní opravu něčeho jako je vozovka. A že má město asi 10tinu peněz, co potřebuje, je dobrá informace z města, ale vlastně mě to moc nezajímá. Myslím, že se v rámci péče o komunikace ve městě mnohdy dělaly i méně akutní věci, než je právě katastrofální stav Máchovy ulice. Konkrétně právě na Blatech zbytečná rekonstrukce dobrého chodníku ve Světické ulici v roce 2005, kterou město provedlo zcela nepochopitelně.

Comments: Okomentovat

This page is powered by Blogger. Isn't yours?