<$BlogRSDUrl$>

středa, března 21, 2007

Co s vennymi mesty 

Prave jsem si precetl na webu www.melnik.cz tuto zpravu:
Jednání královských věnných měst
Zástupci královských věnných měst se sešli na společném setkání ve čtvrtek 15. března 2007 v zasedací síni mělnické radnice. Jednání se zúčastnila všechna královská věnná města kromě Poličky. Po úvodním přivítání místostarostou města Dr. Koudelkou se přistoupilo k pracovnímu programu jednání.
A ted jsem cekal, o cem se tedy jednalo a na co se prislo, a dovedel jsem se: Byla odsouhlasena výroba společného pexesa KVM (každé město zde bude prezentováno 4 kartami – znak města, fotografie pamětihodnosti, fotografie z významné akce a typický předmět nebo symbol). Byly upřesněny informace ke společným akcím, které nás v letošním roce čekají: Výtvarný salon KVM, který se koná v Galerii Celebris v Hradci Králové v termínu od 19. dubna do 18. května 2007, Letní sportovní hry uspořádá město Trutnov 24. – 25. května 2007. Vrcholnou akcí je každoroční volba královny věnných měst. Letošním pořadatelem je Vysoké Mýto, které tuto akci pořádá 7. září 2007 v rámci oslav 700 let věnnosti královského města Vysoké Mýto.

Jako vyroba pexesa me rozsekla :)) Teda, ne ze bych tomu nefandil, to rozhodne ano, ale tady to stoji jako prvni vysledek jednani... a to jsem proste neustal :))) Prave jsem dolestil monitor od toho vyprsku smichu...
Jsem cekal nejakou zasadni pecku, jako jak tu spolupraci zlepsit a tak, ale tohle predcilo veskera ma ocekavani. A pak ze politika nemuze byt legrace.

PS: Zatim nevim, jak moc spolu tahle mesta spolupracuji. Krom Kralovny a vystav jsem toho zas tolik nezaznamenal. Jiste by se naslo hodne veci, jak si pomoct, mesta navzajem sblizit, neco z toho vytezit. Letni sportovni hry jsou i pro obcany, nebo jenom pro zamestnance mestskych uradu? Vedi o nich pripadne mistni sportovci? Proc zatim neni nejaka spoluprace na bazi treba hudebnich formaci vseho druhu? Aha.. to bychom si meli zarizovat vlastne sami, muzikanti. A zas je to o ty obcansky iniciative.. no jo no, kdyz ono nam to zespoda nejak nejde, kdyz tak kazdej bojuje na tom svym pis.. podijku, aby mel vubec kde hrat a zkouset a tak. Treba by stacil impuls shora a poradatele festivalku a treba i v MKD by se nad tim zamysleli a nakonec by se na Mku objevovaly kapelky tam "od nas", z vennych mest. Prave me mrzi, ze neni nejaka vetsi verejna provazanost tehhle mest. Treba Vysoke Myto je nadherne mesto, tam by se spouste Melnicanu libilo. A lidem z Mejta u nas jakbysmet:)

PS2: Pexeso je fakt dobry! To myslim vazne. Jenom me tak napada otazka: kdo a kde ho bude hrat?
Dal bych ho gratis do galerie Ve Vezi, protoze tam chodi krome mistnich i hodne turistu a pexesa se tam hrajou a u tech, co tam jsou tedkon, uz nejaky kusy chybej, takze by bylo dobry obnovit vozovy park. Jeho stavajici stav je pro stavajici mesto stav velmi nevyhovujici, pac je to taky spatna reklama, kdyz ve meste, kam prijedete chybi par obrazku do paru.

Comments:
Muhehee to pexeso je masoo:) Ja cekala co uzasnyho to jako bude a ono tohle..a hned na prvnim miste?! Skoda ze tady neni smajl, pac sem se ted normalne nahlas rozesmala co je to zas za blbost:)Jak to zni vznesene, jednani kralovskejch vennejch mest..:)))))No a jinak ja bych treba pexeso hrala porad, ale mam jen takovy s jidlama co jsem vyhrala na nasem maturitaku v tombole, a to se hraje blbe, protoze tam jsou jidla jako holandskej rizek a to ja na to vzdycky dostanu chut...
A Ve Vezi se to hned rozkrade:( Treba na radnici místo reseni vaseho vlhkyho domu hrajou pexeso..
 
Myslim si, že hry budou pro zaměstnance města. Když už se totiž kopou do řiti na městě, proč nekopat třeba do míče proti městu jinému. No a pokud se ještě v rámci her večer pořádně vožerou, za penízky daňových poplatníků, tak bude přeci všechno oukej, ne?
 
Budou pro lidi. NB je tak pozpřízněn, že těžko hledat rozdíl mezi zaměstanci úřadů a ostatními lidmi:)
 
na pristim zasedani odsouhlasi ze si Vitove mohou blahoprat :)
 
Okomentovat

This page is powered by Blogger. Isn't yours?