<$BlogRSDUrl$>

pátek, června 02, 2006

Čína00 - před odletem 

Vážení přátelé, říkejme tomu celému pracovně Čína. Ona vlastně celá oblast, kde měsíc červen strávím na letní škole, už dnes jaksi pod Čínu spadá. Leč, nebude to tak úplně jen v Číně, anóbrž především v Hong Kongu. Desetidenní výlet do Číny (Šanghaje a Pekingu) bude opředen tajemnem propagandy ve státních médiích Čínské lidové republiky, jichž se týká právě kurz pro Amíky, kteří si to tvrdě zaplatili ve své tvrdé měně. Týká se to taky jednoho Afričana, Asiata a mně, kteří jsme dostali velkorysé stypendium od Brity založené univerzity v HK (ale už je mi opravdu jedno, v jaké a jak tvrdé měně to za mě kdo platí). S největší pravděpodobností si okusím, jaké to je být totálně absolutní dezolátní sockou, protože zhruba 20 kolegů ze San Diega asi nebudou z backstreetu. Zatím mě hřeje pocit, že můžu konkurovat v rovině intelektuální... zatím to hřeje, tak si to musím užít. Na výši budu jistě taky v jazycích, protože na rozdíl od všech ostatních účastníků mluvím vedle angličtiny ještě česky (záměrně opojíjím jejich pravděpodobnou znalost španělštiny, různých nářečí hispánštiny, francouzštiny a podobných jazyků). Odlet v sobotu již v 7 ráno z Ruzyně, kam mě povezou naši, přistání v HK v sobotu o půlnoci CET, tedy v sedm hodin v neděli ráno honkongského. Balím a sháním poslední potřebné věci.

Comments:
Ty jojo az do Ciny. Z toho ja mam strach. Tak se nam tam opatruj a vporadku se vrat:)
 
Prosim te, bond do zadny ciny neleti. To si jenom jde koupit teplaky na trznici a rika tomu vylet do ciny. blogeri hrozne prehanej....
 
Hmmm...akorat mi teda prijde divny, ze se z ty trznice jeste od soboty nevratil...asi tam maj hodne tech teplaku...ze bych mu zasel pomoct s vyberem?:o)
 
Ze by kupoval nekolkovanej chlast ?
 
Okomentovat

This page is powered by Blogger. Isn't yours?