<$BlogRSDUrl$>

středa, listopadu 16, 2005

Vrchlabí (4. část) 

(pokračování) Ve Špindlu jsme vyskočili nemajíce v kapsách nic na posilněnou. A páč jsme věděli, že hory jsou zrádné, začla scháňka po dobrém a levném obchůdku s potravinovým zbožím. Párkrát jsme se zeptali a když nám konečně někdo řekl "Jo, tamhle půjdete, zahnete doleva a už tam budete - ale já bych to nevěděl, pokud bych si tam právě nekoupil snídani," věděli jsme, že tady turistická sezona nikdy nekončí. Zahnuli jsme doleva a už se na mne smála cedule s nápisem Potraviny. Radostně jsme za ní zapluli a ocitli se v krámě.. v krámku. Pečivo - všeho všudy tři housky (v 9 ráno!), sýry v šišce nebo cihle žádné, salámy "to je domácí kvalita, od řezníka z Rokytnice, moc dobrý" - výběr tří druhů, všechny vypadaly stejně, stejně nepoživatelně. Smutně jsme se rozhlíželi po lokále a jali se kupovat něco z nabídky. Chlopin uzmul domácí salámek, já poslední roztírací sýr, a když si farářskej vzal ty tři housky a já plakal nad prázdným pekařským košíkem, prazvláštní pan prodavač (nad míru familierní) nám poradil, že hned naproti můžeme koupit pečivo v samoobsluze... co???? Otočili jsme své překvapené hlavy a uviděli luxusní malou sámošku.. grrr!! Co jsme zakoupili, vrátit už nešlo, tak jsme to narvali do báglu a vypadli. V sámošce bylo krásně, slané i sladké pečivo se na nás smálo z čistých regálů (pán u sebe neměl zrovna vygruntováno), omámeni výběrem sýrů a mléčných výrobků jsme zakoupili ještě pár poživatelných zbytečnostím (kravin), tolik potřebné rohlíky a vydali se vstříc strmým srázům Krkonoš, propluli jsme pod Kozími hřbety, fotili sebe na vrcholcích i stromy, ohlodané ani ne tak zubem času, nýbrž čistým "životním" prostředím. Probírali jsme, diskutovali, debatili, rozebírali, analyzovali, dedukovali, komentovali, vymýšleli, oponovali i přitakávali si, přemýtali, mlčeli, mluvili, smáli se - ale neplakali. Řekli jsme si toho spoustu o životě, o ženách, o práci, o době, o spěchu, o klidu, o odpočinku, o úspěchu, o ambicích, o zklamání, o botech, o tričkách Moira, o sýru, co jsme koupili u pána s mastnými vlasy, o vodě v potůčku, o hotelu Horal, o stromech, o Vosecké boudě, o mokřinách, o kultuře, o koncertech, o divadelních představeních, o výstavách, o pasivismu homo sapiens sapiens, o antipasivismu, o Krišpínovi, o Ten Singu, o Ymce, o Mělníku, o Vrchlabí, o horách, o lidech a o spoustě dalších věcí. Byla to jedna z mých nejpříjemnějších cest. Moje první cesta na Sněžku, na jeden ze dvou nejdůležitějších českých vrchů. (pokračování příště)

Comments:
Hello Blogger,

After reading your blog "Vrchlabí (4. část)", I believe you will find my site on college admission exams to be very helpful.

To give you an idea of our wide range, some of the recent searches that found our site included ... college entrance requirement act, how to review for college entrance exam, sample math compass test for college entrance, ap classes and college entrance, compass college entrance exam, ppst college entrance exam, gmat college exam entrance test and high school requirements college entrance.
We have hundreds of study prep guides and aids to help you ace your exams without weeks and months of endless studying.

Kind Regards
Emily
 
Okomentovat

This page is powered by Blogger. Isn't yours?