<$BlogRSDUrl$>

středa, srpna 31, 2005

Svatováclavská ulice je jediná pěší zóna ve městě – a stejně do ní mohou jezdit auta. Hotel U Rytířů zde má vyhrazená stání, kde parkují hosté restaurace i hoteloví turisté. A to mě pěkně sere!!!! Proč nemůžou hosti ujít 300 metrů z parkoviště na Vrázově vyhlídce, ha? Protože jsou líný jako prasata!!! A proč můžou v pěší zóně parkovat? Protože to rada města povolila. Proč? Protože v Mělníku byly dycky poměry pěkně na hovno!!! Proč si člověk nemůže aspoň na chvíli odpočinout od strojů, který zaplňujou naše životní prostředí jako epidemie? Protože o tomhle rozhodujou nakažený lidi, který si taky rádi vozí svoje zadky.
Normálním lidem tak zbývá v centru Mělníka jediná klidová zóna - proužek chodníku na zámecké vyhlídce. Do Husovy ulice se jezdí, do Svatováclavské se jezdí (a nedělám si iluze, že městská policie nějak vozy kontroluje, zda sem mají povolený vjezd, nebo jsou vozítky "rytířů"), dopravní komise města dokonce přemýšlela o zprůjedznení ulice České od hotelu U Rytířů podél kostela k restauraci U Beníšků! Proč, proboha?? Já se z toho našeho města a poměrů v něm asi picnu...
Ano, lze namítnout - město podporuje podnikání, a hotel přeci potřebuje, aby se k němu hosté dostali. Budiž, ať si svoji pakáž vyloží u hotelu, jak o tom hovořil původní záměr radnice přesně před rokem, uklidí si káru na Vrázovku a doťapkají pěkně po svých. Za a) udělají něco pro svoje zdraví a za b) nebudou hyzdit krásné historické centrum města. Ostatně to se zdravím platí i pro občany našeho města a jeho okolí, kteří si vezou zadek až na náměstí Míru kvůli tomu, že potřebují do banky nebo na Městský úřad. Zase: cestou pěší udělají něco pro své zdraví, jehož nápravu potom nebudeme muset platit všichni.
Podpora podnikání? Tak ať nepovolujou stavbu podělanejch superhypermaxislevových marketů a podporujou podnikatele plošně, a ne jen některé. Hawg (až do příště, kdy mě to zas chytne).

Comments: Okomentovat

This page is powered by Blogger. Isn't yours?