<$BlogRSDUrl$>

neděle, července 10, 2005

Jinak jsme si to s Rushem ve varech desne uzivali. Krome filmu nas lakaly i koncerty, a tak jsme si poslechli Tam tam orchestra (maji fakt moc dobrej rytmus), Gang ala Basta (maji fakt moc peknou zpevacku Marketu - na snimku) a Yellow Family (maji fakt moc peknou zpevacku Marketu, co zpiva taky v Gang ala Basta). Predevsim zluti familiarinas nadchli! V dubnu vydali cedeso, tak jsem na nej zvedavej.. jen ho nekde splasit (sice ho nabizeli po koncerte, ale s mym festivalovym rozpoctem silne zamavaly hospody). Zas nabizim par fotek. Dalsi filmy byly:
Homecoming - americky nezavisly film, co mel ukazat katastrofalni stav americke spolecnosti po 11. zari 2001. Po ctvrt hodine odesly 2/3 kina. Petiminutove rozhovory o sesti vetach (ano, hadate spravne - po kazde vete nasledovala minutova pauza) oddelovaly a dej "posouvaly" vzdy tri po sobe jdouci zabery - asi minutove celky - z mestecka, kde se pribeh odehraval (spis se valel u postranni cary). Na tech zaberech byla napr. ulice s obchodem, kde ale nikdo nesel ani nejel, nebo zaber lesa, more a tak podobne. S Rushem jsme se rozhodli vydrzet, a vyplatilo se. Po pul hodine prisla dvacetiminutova odmena: rozhovory byly tak moc o nicem, ze se rezalo cely kino. Dostal nas detailni zaber z ptaci perspektivy na panaka koralky, se kterym si hrdinka poklepavala do rytmu pisnicky Phila Collinse asi minutu a pul. Nezapomenutelny je zpracovani rozhovoru matky se synem, kterej potrebuje penize na opravu auta - jeden zaber na ne oba vydrzel na platne pet minut (on se obcas podrbal na tvari, ona zacala ze zoufalstvi oskubavat kytku, co mela na kuchynskym stole). Jak rikam, melo to spad.. Na zaver jsme teprv pochopili, o co slo - rozpoutala se tam hadka o valce v Iraku a dalsich (ne)americkych valkach. Snimek uzavrel reziseruv text, ktery narknul Bushe a Rumsfelda a dalsi z vlastizrady, valecnych zlocinu a podobne. Prestoze drtiva vestina lidi z kina Cas odesla, nelze nez konstatovat, ze zamer se autorovi podaril - film byl uplna katastrofa.
Můj život s otcem - La vie avec mon père Life with My Father, Režie: Sébastien Rose, Kanada, 2005, 110 min
O filmu z www.iffkv.cz: Paul a Patrick jsou dva povahově naprosto odlišní bratři, které spojuje pouze příjmení a otec, po němž jej převzali. V okamžiku, kdy se stárnoucí muž vrátí domů s vyčerpaným kontem a podlomeným zdravím, jsou všichni tři donuceni ke společnému soužití v rozpadajícím se rodinném domě.
Třebaže to tenhle text moc nenapovídá, je to skvěllý film a stojí za to ho vidět!! Byl v soutěžní sekci, a tak se snad objeví v distribuci.

Viděli jsem ještě další věci, ale nějak si teď při půlnoci nevzpomínám :)

Heslo dnešního dne: Gang ala Basta a Yellow Family mají fakt moc pěknou zpěvačku.

Comments: Okomentovat

This page is powered by Blogger. Isn't yours?